Tuntemattomiin numeroihin kannattaa vastata harkiten. Erityisen tarkkana kannattaa olla suuntanumeron kanssa

Source: mtvuutiset.fi Release Time: 15:52:10 2019-10-22

Ulkomaisista numeroista huijataan suomalaisia ovelilla soitoilla – näin tunnistat huijausnumeron. Puhelin hälyttää vain kerran ja lokissa on outo ulkomainen numero. Älä soita takaisin, sillä kyseessä on luultavasti kallis palvelunumero, Kotimikro-lehti muistuttaa.

Puhelu, johon ei ehdi vastata, on yhä yleisempi keino huijata soittamaan kalliiseen ulkomaiseen numeroon. Yleensä puhelin ehtii näissä tapauksissa hälyttää vain kerran tai korkeintaan kaksi, ja lokiin jää merkintä vastaamattomasta puhelusta, joka on tullut oudosta numerosta.

Näihin puheluihin ei ole syytä soittaa takaisin, sillä joko numerossa myydään jotain tai kyseessä on silkka huijaus ja numero on palvelunumero, jonka minuuttitaksa voi olla tolkuttoman suuri.

Listasimme yleisimmät suunnat, joista huijaussoittoja tulee. Jos sinulla ei ole tuttuja tai sukulaisia, joiden puhelinnumerossa on alla mainitut suunnat, niin jätä vastaamatta tai soittamatta takaisin.

Tästä tunnistat puhelinhuijauksen: 1. Tarkista ensimmäiset numerot. Kun edessä on +358, numero on Suomessa, mutta jos numero alkaa +00880, niin numero on Bangladeshissä, josta on raportoitu huijaussoittoja.

2. Älä vastaa tai soita takaisin ulkomaiseen numeroon, jota et tunne. Anna puhelun mennä vastaajaan, jos numerosta soitetaan uudelleen.

3. Jos tuntemattomasta ulkomaisesta numerosta tulee jatkuvasti soittoja, laita tuntematon numero kieltolistalle, jos puhelimessasi on puhelun estotoiminto.

Näistä maista soitetaan eniten huijauspuheluita: Bangladesh, Chile, Marokko, Papua-Uusi-Guinea, Sierra Leone ja Somalia. Vastaavat maakoodin sisältävät alkunumerot ovat: 00880, 0056, 00212, 00675, 00232 ja 00252.